با توجه به اهمیت آموزش و فراگیری آن در کودکان، مطالب امروز فروشگاه اسباب بازی فروشی آنلاین شازده کوچولو راجع به اختلال یادگیری در کودکان میباشد. کودکان به علتهای متعددی مانند مدرسه ممکن است یادگیری خوبی نداشته باشند. لازم به ذکر است که واژه اختلال در یادگیری به معنای عقب ماندگی ذهنی محسوب نمیشود. بنابراین اختلال یادگیری مربوط به کودکانی است که بهره هوشی متوسطی داشته اما در مقایسه با همسالان خود پیشرفت کمتری دارند. طبق تحقیقات انجام شده درصد بالایی از کودکانی که دچار این اختلال هستند، کودکان پسر میباشند. غالبا کسانی که این مشکل را دارند، رفتاری شبیه به کودکانی در سنین پایینتر دارند. آنها معمولا حساس، تحریکپذیر بوده و خیلی زود عصبانی میشوند.
علاوه بر این آنها والدین و معلمان خود را گیج و برآشفته میکنند، چرا که به راحتی می آموزند و خیلی سریع نیز فراموش میکنند. اغلب اینگونه کودکان، رفتاری مبهم، غیر قابل پیش بینی و غیر ثابت دارند. این دسته از کودکان در فهم و استفاده از اطلاعاتی که نیازمند حواس پنجگانه است نیز دچار مشکل هستند. این مشکل در تشخیص، انتخاب و ارتباط دادن اطلاعات دریافتی و سپس ربط آنها با اطلاعات قبلی میباشد. چنین کودکانی شکلها و فرمهای کاملا متفاوت را یک شکل درک کرده و غالبا حروف الفبا را نیز اشتباه تشخیص میدهند. به طور کلی نمای ظاهری و خارجی ناتواناییهای یادگیری در هر کودک متفاوت است. اما نقطه مشترک تمامی این کودکان ضعف یادگیری بوده که در روند تحصیلی آنها تأثیرگذار میباشد.
نشانههای اختلال یادگیری در کودکان
غالبا کودکانی که اختلال و ناتوانی در یادگیری دارند، دارای نشانههای مانند مشکل در صحبت کردن، خواندن، نوشتن و محاسبه میباشند. مشکل در یادآوری، دوست یابی و گیج شدن در مورد زمان و مکان نیز از دیگر نشانههای این کودکان است. در ادامه به عوامل و نشانههای تأثیرگذار در این زمینه اشاره میکنیم:
عامل وراثت و مادرزادی
یکی از مهمترین و اصلیترین علتها در این اختلال، کودکان نارس هستند. همچنین کودکانی که از مادرانی معتاد به الکل متولد شده یا سابقه مشکل یادگیری خانوادگی دارند، در این دسته قرار میگیرند. در نظر داشته باشید که امکان اینکه کودکی هیچ یک از مشخصات نامبرده را نداشته باشد ولی اختلال یادگیری داشته باشد، وجود دارد. برعکس این قضیه نیز در مورد کودکانی است که تمام مشخصات را دارد، تنها بازیگوش و راحت طلب بوده و این مشکل مادرزادی در او دیده نمیشود.
عدم رشد عمومی
بسیاری از متخصصین این دسته از کودکان را رشد نیافته یا ناآماده مینامند. این نوع کودکان، به طور کلی نسبت به سنشان از رشد فکری کمتری برخوردارند. آنها ممکن است گاهی تمامی کارهایشان را به درستی انجام داده و گاهی اوقات نیز چنین نباشد.
ناتوانی در نوشتن و خلاصه نویسی
اغلب مشاهده میشود که کودکانی که به این اختلال دچار هستند، ساعتها از وقت خود را برای بازی کردن میگذرانند. والدین این دسته از کودکان میتوانند با خرید اسباب بازی دخترانه فرزند دختر خود را که اختلال یادگیری دارد، سرگرم نمایند. او با این اسباب بازی دلخواه خود بازی میکند یا نقاشی میکشد. اما در ارتباط با مقاله نویسی یا خلاصه نویسی دچار عدم تمرکز شده و پس از چند دقیقه آن را رها میکند. به طور کلی کودکانی با این اختلال از نوشتن زود خسته شده و نوشتن اشکال و حروف برایشان مشکل است. علاوه بر این به دست گرفتن مداد یا خودکار برای او سخت بوده و معمولا آن را به صورت نادرست در دست قرار میدهد.
ضعف زبان
مشکلات زودرس در زبان مادری، زمینهای برای دیگر اختلال یادگیری در کودکان خواهد بود. در نظر داشته باشید که این گروه از کودکان از بعضی اشکال ضعف زبانی برخوردارند. بنابراین این ضعف منجر به ناتوانی در خواندن آنها خواهد شد. به طور مثال کودک سه یا چهار ساله ای که قدرت تکلم ندارند و نمیتواند صحبت کند، در خطر ابتلا به اختلال یادگیری میباشد. به طور کلی، یک کودک باید توانایی آموزش بسیاری از مفاهیم مربوط به زبان مادریاش را داشته باشد. او باید به صحبت کردن علاقمند باشد و اگر به صورت مرتب برای او داستان خوانده شود، باید در دنبال کردن آنها و فهم کلمات نوشته شده نیز علاقه نشان دهد.
تشخیص ناتوانی در یادگیری
پیش از هر چیز باید بگوییم که اینگونه ناتوانی، اغلب معلولیت های مخفی و پنهان هستند. بنابراین درصورتی که احتمال میدهید که فرزندتان دچار این مشکل شده، او را نزد یک روانشناس برده تا او را مورد ارزیابی قرار دهد. چرا که تشخیص زودهنگام و به جا میتواند در روند بهبودی او تأثیرگذار باشد. تشخیص این اختلال نیازمند داشتن اطلاعات لازم از منابع گوناگون است. برای رسیدن به یک تشخیص درست، باید فرزند خود را در شرایط طبیعی زیر نظر گرفت و با آزمونهای مختلف، شاخصهای کودک را ارزیابی نمود. تواناییها و نقاط ضعف او را بیازماید و در نظر داشته باشید که مشکلات کودکان با یکدیگر متفاوت میباشد.
برای اینکه بفهمیم که در مورد یک کودک خاص چه روشی را انجام دهیم، باید الگوهای رفتاری و مشکلات مخصوص او را به طور کامل بشناسیم. به طور مثال برخی از کودکان در بخش ورودی اطلاعات به ذهنشان مشکل دارند. عدهای دیگر اطلاعات رسیده را به خوبی درک نمیکنند. و در نهایت دستهای دیگر نمیتوانند به درستی آنچه در ذهنشان است را بیان کنند، چه کتبی و چه شفاهی. راهی دیگر برای تشخیص این اختلال کمک گرفتن از معلم خصوصی میباشد. شما باید معلمی را برای آن کار انتخاب کنید که تجربه کار با کودکان ناتوان در یادگیری را داشته باشند. با او درباره روشهای کارش صحبت کرده و ببینید که چه میزان با مدرسه و معلم مدرسه کودک هماهنگ است.
انواع اختلالات یادگیری
اختلالات یادگیری جز ناتوانیهایی محسوب میشوند که بر برخی توانایی کودک تأثیرگذار میباشند. این تواناییها شامل درک یا استفاده از زبان، نوشتن و انجام معادلات ریاضی و بسیاری دیگر است. کودکان در مهارتهای اساسی و اصلی خود دارای ضعف بوده و قدرت انجام آنها به صورت صحیح را نخواهند داشت. به طور کلی انواع اختلالات یادگیری شامل مشکل در خواندن و تشخیص دادن کلمات، عدم یادگیری حل مسائل ریاضی، اختلال یادگیری در نوشتن و مرتب کردن کلمات است. این نوع کودکان در هماهنگی حرکات خود دچار مشکل شده و در تکلم و صحبت کردن درست نیز ناتوان هستند.
دستهای از کودکان اختلال در یادگیری در تشخیص و پردازش صدا نیز دچار اشکال شده و گاها نیز در تشخیص اطلاعات بصری هم با اشکال روبرو میشوند. علاوه بر اینها اختلالات یادگیری در ارتباط با کودکان بیش فعال نیز صادق است. این نوع کودکان نیز در سیستم عصبی خود دچار مشکل هستند. همچنین کودکانی که به نام اوتیسم شناخته میشوند، در تعاملات اجتماعی خود و درک حواس مختلف با اختلال موجه میشوند. لازم به ذکر است که اختلالات نامبرده غالبا تا پایان عمر کودک ادامه دار بوده و بالطبع بر زندگی فردی و اجتماعی او تأثیرگذار خواهد بود.
اختلال یادگیری در کودکان ابتدایی
یکی از چالشهایی که عدهای از کودکان را در مقطع ابتدایی با آن روبرو هستند، اختلالات یادگیری است. این اختلال به دلایلی مختلفی ایجاد شده، آموزش و یادگیری او را تحت تاثیر قرار میدهد. در این میان روش والدین در پذیرش و واکنش نسبت به مشکل کودک در اعتماد به نفس و رفتار دیگران تاثیر گذار است. در ادامه راهکارهایی برای بهبود شرایط کودک ارائه میدهیم:
با کودک خود به صورت واضح و مشخص صحبت کنید
بیشتر کودکانی که با اختلال روبرو هستند، تصور میکنند که احمق و خنک میباشند. بنابراین بسیار ضروری است که والدین این نوع طرز فکر را در کودک خود برطرف کنند. به او کمک کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کند. به فرزند خود بیاموزید که وارد پرسش و پاسخ شود و مشکل او را عادی جلوه دهید. همزمان با عادی جلوه دادن به او کمک کنید تا بفهمد اگر چه او در یادگیری دچار ناتوانی است، اما میتواند با کمک روشهای جدید این ناتوانیها را به موفقیت تبدیل کند.
با افراد خانواده واضح صحبت کنید
همانطور که میدانید تمامی یک اعضای خانواده به هم متصل بوده و مشکل یک نفر به دیگر افراد خانه نیز مربوط خواهد شد. بنابراین باید با افراد خانواده صادق بوده و به آنها بگویید که توجه بیش از حد ودلسوزی به کودک دچار اختلال برای او مضر میباشد. در نقطه مقابل از تمسخر و دست انداختن کودک نیز خودداری شود. پس بهتر است برای حل مسائل احتمالی با تمامی اعضای خانواده به گفتگو نشسته و موارد لازم را برای آنها به طور کامل شرح دهید.
راه حلهای واقع بینانهای برای کنار آمدن با این مشکل بیابید
والدین این نوع کودکان باید باید بدانند که اختلال در یادگیری مشکلی نیست که به یکباره حل شود. شما نیازمند اطلاعات و مهارتهایی هستید که آن را به کودک خود آموزش داده گاها این اطلاعات برای شما پیش پا افتاده است. غالبا این کودکان محیط پیرامون خود را با دیدی متفاوت میبینند. هنگامی که شما نقاط ضعف و قدرت فرزندتان را درک کنید، میبینید که او به صورت عمد خود را به نفهمی نمیزند.
روی نقاط قوت کودک تاکید کنید
در ارتباط با اختلال یادگیری در کودکان، به دنبال روشهایی باشید که کودک در آن راهها، توانایی موفقیت داشته باشد. با این کار او در مورد خودش احساس خوبی خواهد داشت. او را در مورد هر کار خوبی که انجام میدهد تحسین کنید. امکان دارد کودک شما نتواند در مسائل ریاضی عملکرد خوبی داشته باشد اما در عوض در هنرهایی مانند نقاشی قوی عمل کند. یا اینکه یک خواهر یا برادر دلسوز و مسئول باشد که وظیفه نگهداری کودکان دیگر را در خانه به خوبی انجام میدهد. در هر صورت شما باید در مورد نقاط قوت او مدام صحبت کرده و مکررا او را تحسین کنید. علاوه بر تحسین و تشویق به او پاداش نیز بدهید. خرید عروسک باربی با دخترانی با این نوع اختلال یک گزینه مناسب و بسیار ایده آل است. چرا که کودک با این عروسک دوست داشتنی حس مسئولیت پذیری و همدلی را میآموزد.
آموزش مهارتهای اجتماعی و برخورد صحیح با دیگران
اغلب کودکان اختلال در یادگیری، در برقراری ارتباط با افراد دیگر و گروه همسالان دچار مشکل هستند. در این شرایط والدین باید فرزند خود را به برقراری ارتباطات دوستانه تشویق کنند. بنابراین دوستان کودکتان را به خانه خود دعوت کنید یا اینکه به او اجازه دهید که به منزل دوستش برود. لازم به ذکر است که این کار را با نظارت خود یا والدین دوستش انجام دهید. در این ارتباطات واکنش و برخوردهای درست را به فرزند خود آموزش دهید.
مهارتهای اجتماعی را نیز به او یاد داده و الگوهای مناسب را به او نشان دهید. چرا که کودکان با این اختلال غالبا رفتارهایی نسنجیده دارند، بنابراین به او بیاموزید که چطور با دیگران رفتار کرده و رفتارهای صحیح را با او تمرین کنید. به طور مثال یک عروسک برای او خریداری کنید تا روابط دوستانه و رفتارهای محبت آمیز را در او تقویت کنید. عروسک آغوش یک گزینه بسیار مناسب برای این دسته از کودکان است، چرا که این عروسک نمادی از عشق، محبت و دوست داشتن میباشد.
سخن پایانی
در مقاله امروز فروشگاه اسباب بازی فروشی آنلاین شازده کوچولو موضوع اختلال یادگیری در کودکان را مورد بررسی قرار دادیم. در این بخش هدف ما این بود که اطلاعاتی درباره معمولترین اختلالات یادگیری در اختیار شما قرار دهیم. علاوه بر این راهنماییهایی را برای تشخیص این اختلال در کودکان به شما ارائه دادیم. در ادامه نیز راه حلهایی را مطرح کردیم که به والدین کمک کند تا رفتار درستی با این کودکان و ناتواناییهای آنها داشته باشند.علاوه بر این متوجه شدیم که عامل وراثت و عدم رشد عمومی و ناتوانی کودک در خواندن، نوشتن و خلاصه نویسی از عوامل و نشانههای یک کودک با اختلال یادگیری میباشد.
یکی از راههای تأثیرگذار در این زمینه که در بهبودی کودک موثر واقع میشود، تحسین و تشویق او در پیشرفتهای درمانی است. بنابراین با یک پاداش جذاب و مناسب مانند خرید خرس رفتارهای مطلوب را در او تقویت نمایید. عروسکهای خرس از اسباب بازیهای مورد علاقه کودکان است و کودک در ارتباط با این عروسک آرام و متمرکز خواهد شد. اگر شما نیز نظری درباره این پست آموزشی و راههای بهبود آن دارید، در بخش کامنت های این مقاله بیان کنید.