این سوال برای اکثر پدر و مادرها ایجاد میشود. اگر فرزند شما شروع به گریه کند و گریه کردن او تمام نشود، چطور بچه را آرام کنیم؟ امروز قصد داریم در شازده کوچولو راهکارهایی ارائه دهیم تا بهتر از قبل با بتوانید با این مسئله برخورد کنید. به پیشنهاد میکنیم که از تکنیکهای این پست استفاده کنید تا به نتایج موثری دست یابید. توجه داشته باشید که رفتارهای شما در مواجه با گریه کودکان بسیار مهم است. زیرا رفتارهایی که کودکان شما انتخاب میکنند از نوع رفتارهایی است که شما انتخاب میکنید. واکنش والدین نیز در برابر گریه کودکان در هر سن متفاوت است و یک واکنش مناسب تمامی سنین نمیباشد.
کودکان نیز در سنی دلایل متفاوتی برای ناراحت شدن یا خشمگین شدن دارند. برخی از بچهها گریه کردنهای مکرر و بی دلیل را از نوزادی شروع میکنند. اما برخی دیگر از سن ۳ سال به بعد عصبانی و بیقرار میشوند. گاها علاوه بر گریه، اجسام را پرت میکنند و یا اسباببازی های خود را خراب میکنند. شاید بپرسید که با کودک عصبی و لجباز چگونه رفتار کنیم؟ برای این سوال شما نیز روشهایی مطرح میکنیم. تا شما بتوانید با کمک این روشها کودک خود را آرام کنید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چگونه گریه بچه را قطع کنیم؟
قبل از انکه به این سوال شما پاسخ دهم ابتدا باید بپرسم که کودک شما در چه سنی قرار دارد؟ این نکته بسیار مهم است. زیرا دلایل و راهکارهای هر کدام متفاوت است. مثلا زمانیکه نوزادان گریه میکنند قصد دارند با والدین (بخصوص مادر) ارتباط برقرار کنند. این ارتباط شاید دلایل عاطفی داشته باشد و شاید به دلیل گرسنگی، ترس، درد و نیاز به خواب و… باشد. نوزاد فقط یک ابزار برای بیان مشکلات خود دارد و آن هم گریه است. پس نمیتوان توقع داشت که نوزاد نیازهایش را از شما طلب نکند.
اما والدین نیز حق دارند که دغدغهی دانستن علت گریه را داشته باشند. شنیدن صدای گریه نوزاد برای مادر بسیار سخت است و دائما به دنبال یافتن راهی برای آرام کردن نوزاد میباشد. اما نکتهی مهم این است که تنها شما نیستید که با گریهی نوزاد یا کودک خود مشکل دارید. طبق تحقیق دانشمندان، نوزادان در طول شبانه روز به صورت متوسط ۴ ساعت گریه میکنند. اما نمیتوان ۴ ساعت گریه نوزاد را طبیعی دانست. قطعا برخی از گریههای طولانی بی دلیل نیست. پس در ابتدا برای آرام کردن کودک باید دلیل گریه را پیدا کرد.
سپس از راهکارهای مختلف برای او استفاده کنید. اگر از سلامت جسمانی کودک خود مطمئن هستید اما دلیل گریه و بیتابی های کودک را نمیدانید، از این راهکارهای اصولی استفاده کنید. با کمک این روشها میدانیم که چطور بچه را آرام کنیم. هدف ما تنها قطع کردن صدای بچه نیست، بلکه حل مسئلهای است که برای کودک شما پیش آمده و آرامش را از او سلب کرده است. علاوه بر استفاده از راهکارهای مناسب، خرید مناسب نیز تاثیر گذار است. به عنوان مثال خرید لوازمی همچون گهواره، پستانک، شیشه شیر یا عروسک های آرامش بخشی همچون عروسک خرگوش آنجل اورجینال و… برای کودک لازم است.
چگونه نوزاد را آرام کنیم؟
برای آرامش نوزاد میتوانید از روشهایی همچون:
شعرخوانی مادر
فرقی ندارد که از لالایی کمک بگیرید یا ترانه و شعرخوانی را انتخاب کنید. صدای مادر برخی اوقات به طور غریزی توجه نوزاد را جلب میکند. فقط باید با صدایی آرام و ملایم ترانه را زمزمه کنید. اگر در خواندن شعر مهارت ندارید، میتوانید از داستان های کوتاه استفاده کنید. هدف از این کار صرفا خواندن آواز نیست. هرچند که شعر و ترانه میتواند انرژی کار شما را مضاعف کند. اما هدف این است که نوزاد صدای ملایم مادر را بشنود و گریه کردن را متوقف کند. به شما پیشنهاد میکنم که از متنهایی با محتوای شاد و انرژی بخش و مثبت کمک بگیرید. این روش بسیار تاثیرگذار میباشد.
شعرخوانی پدر
آرامش کودک گاهی بر عهدهی پدر میباشد. پدران عزیز هیچگاه تصور نکنید که نمیتوانید نوزاد را آرام کنید و گریه او را متوقف سازید. بسیاری از کودکان و نوزادان به محبت پدر نیاز دارند و در آغوش پدران خود آرام میشوند. پدر میتواند با بازوان قوی خود کودک را بهتر تکان دهد و در ادامه برایش آواز یا شعر بخواند. اما شعرخوانی پدر نیز باید به آرامی انجام شود. پدر کودک را محکمتر از مادر بغل میکند و در مواقعی که مادر نیست، پدر میتواند این مسئولیت را به عهده بگیرد. همچنین پدر میتواند شیشه خشک ولرم را در شیشه شیر بریزد و این نوشیدنی را به کودک دهد. برخی از مردان ترجیح میدهند که با شنیدن صدای گریه، نوزاد را سریعا به مادر برسانند. اما این کار نیاز نیست، زیرا کودک همانطور که میتواند با مادرش ارتباط عاطفی برقرار کند، با پدر نیز به آرامش میرسد.
آرامش با گردش
زمانیکه گریهی نوزاد امان نمیدهد و کودک شما به آرامش نمیرسد، میتوانید از گردش با ماشین استفاده کنید. اما راه رفتن به صورت آرام نیز میتواند برای آرامش نوزاد موثر باشد. بسیاری از کودکان در گردشهای شبانه آرام شده و به خواب میروند. اما پیشنهاد میکنیم که کودک را به این روش عادت ندهید و بهتر است که از روشهای دیگری کمک بگیرید.
ابتدا آرامش خود را حفظ کنید
زمانیکه گریه کودک شما تمام نمیشود سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و تسلیم نشوید. شاید این شرایط برای شما استرسزا باشد و شما را مشوش کند اما اگر به استراحت نیاز دارید، بهتر است کمی به حال خود رسیدگی کنید و سپس به نوزاد خود توجه کنید. پس از آن آرامش میدانیم که چطور بچه را آرام کنیم.
جای خواب کودک را تغییر دهید
تغییر اتاق خواب نوزاد میتواند روش موثری برای آرامش او باشد. گاهی اوقات گریههای طولانی فرزند شما به دلیل نداشتن خوابی آرام و راحت است. شما میتوانید نوزاد را در قسمتی دیگر از اتاق یا در تخت خودش بخوابانید تا هم امنیت او حفظ شود و هم خوابی لذت بخش را تجربه کند.
کاهش نور اتاق
نوزادان به تازگی از شکم مادر خارج شده و به نور طبیعی محیط زندگی ما عادت ندارند. شاید دلیل گریه آنها نور زیاد محل زندگی باشد. کاهش نور اتاق میتواند آرامش نوزاد را حفظ کند و یک محیط امن و آرام برای کودک ایجاد نماید. پس چراغهای اتاق را خاموش یا کم سو کنید تا تاثیر آن را بر روی کودکان خود مشاهده کنید. نور کم بر روی اعصاب و روان بزرگسالان نیز موثر است و باعث ایجاد آرامش میشود.
استفاده از تجربیات اصولی بزرگان
برخی اوقات افراد از روشهای قدیمی کمک میگیرند و نوزاد را قنداق میکنند. این روش در آرامش نوزاد تاثیرگذار است. بهتر است از قنداقهای امروزی کمک بگیرید زیرا با محکم نگه داشتن اندامهای نوزاد و ایجاد حالت کیسه آب، میتوانید آرامش را به کودک خود بازگردانید. حواستان باشد که قنداق نوزاد را زیاد سفت نبندید. حتما سر کودک را بیرون از قنداق نگه دارید و از پارچههای نخی برای قنداق کردن استفاده کنید.
بغل کردن نوزاد
شاید بغل کردن راه حلی آسان به نظر برسد اما باید بدانید که این راه حل بسیار موثر است. بغل کردن نوزاد در محیط آرام استرس، نگرانی و استیصال مادر و کودک را کاهش میدهد. مادر باید به گونه ای نوزاد را بغل کند که صورتش در مقابل صورت نوزاد قرار گیرد. آرامش شما بر روی آرامش کودکتان تاثیر دارد.
شیر دادن به نوزاد
شیر خوردن نوزاد یک راهکار برای افرادی است که میپرسند چطور بچه را آرام کنیم. اگر میتوانید خودتان به کودک شیر دهید، این لطف را از فرزند خود دریغ نکنید. زیرا کودک با شما ارتباط احساسی برقرار میکند و این رابطه در روحیهی کودک تاثیر گذار است. اما اگر کودک شما از شیر خشک تغذیه میکند، بهتر است او را در آغوش بگیرید (همانند زمانیکه قصد دارید به نوزاد شیر دهید) تا ارتباط عاطفی با کودک را حفظ کنید. اینگونه شما به کودک خود احساس امنیت و آرامش میدهید. میتوانید شیر دادن را با لالایی یا آوازی ملایم همراه کنید. ترکیب خوردن شیر و شنیدن صدای مادر برای نوزاد لذت بخش میباشد.
اگر چارهای ندارید از پستانک کمک بگیرید
کودکان از آغاز تولد علاقهی شدیدی به مکیدن دارند. این واکنش طبیعی است و حتی میتواند در زمان سیری کودک نیز اتفاق بیفتد. پستانک میتواند کودک شما را آرام کند و در دوران نوزادی بر روی دندانها و بیان کودک تاثیر نمیگذارد. بنابراین اگر کودک شما با هیچ راه حلی آرام نشد از پستانک کمک بگیرید.
صندلی گهوارهای
زمانیکه به کارهای خانه مشغول هستید، استفاده از صندلی گهوارهای میتواند مفید واقع شود. ریتم این صندلی تداعی کننده خاطرات زمان جنینی نوزاد در شکم مادر است. از این جهت آرامش زیادی را برای کودک ایجاد میکند. همچنین برای شما یک زنگ تفریح محسوب میشود. شما میتوانید از خرید عروسک استفاده کنید تا در قسمت بالای این صندلی نصب شود و نوزاد یا کودک دلبند شما را سرگرم سازد.
نشانه های کودک عصبی
بیشتر کودکان در دوره ای از زندگی خود برای رهایی از تنش ها و کاهش اضطراب و احساس ناتوانی، از عادت های عصبی کمک میگیرند. موارد عصبی که در ادامه به آن اشاره میکنیم از نشانه های کودکان عصبی محسوب میشود.
مکیدن انگشت
بسیاری از کودکان با این عادت به دنیا میآیند. به طوری که از همان بدو تولد، شست یا انگشتان خود را میمکند. توجه کنید که این جز عادت های عصبی نیست، بلکه ارضا کننده نیاز شیرخوار به مکیدن است. اگر این عادت با افزایش سن و تا ۸ سالگی کودک برطرف نشد، میبایست نسبت به ترک این عادت عصبی اقدام شود.
فشردن دندان ها به یکدیگر
هنگامی که کودک به صورت مداوم دندان هایش را به هم میفشارد به عادت عصبی دندان قروچه مبتلا شده است. این مشکل با گذشت زمان تاثیرات جدی و مخربی را بر فک و دندان های کودک ایجاد میکند.
لکنت زبان
این مشکل میتواند یک مسئله خسته کننده و گیج کننده برای کودک و شنونده باشد. در حالت عادی لکنت زبان یک رویداد تکاملی موقتی محسوب میشود که معمولا تا ۵ سالگی برطرف خواهد شد. در صورتی که پس از سن بلوغ نیز این عادت عصبی حل نشد، والدین کودک باید به طور جدی برای حل این موضوع اقدام کنند. پدران و مادران در این زمینه باید صبر وشکیبایی داشته باشند، چرا که غلبه بر لکنت زبان کار راحتی نمیباشد.
ناخن جویدن
از میان تمام عادت های عصبی، جویدن ناخن جز معمول ترین عادت ها است. در صورتی که این عادت در کودکی برطرف نشود، احتمال ادامه آن تا سنین بالا و بزرگسالی نیز وجود دارد. در این زمان فقط باید به این نکته توجه کنیم که چطور بچه را آرام کنیم.
وسواس در پاکیزگی و نظم و ترتیب
بیشتر والدین از وضعیت بهداشتی کودکان خود ناراضی هستند. در نقطه مقابل عده کمی نیز به وسواس در پاکیزگی دچار میباشند. این مسئله به ظاهر ساده و گاها خوشایند میتواند تبدیل به جنون شود. به طور مثال دهها بار در روز دستهای خود را بدون دلیل میشوید. یا ساعتها در روز برای منظم کردن و یا چیدن اسباب بازیهایش وقت میگذارد. گروهی دیگر نیز شب هنگام و قبل از خواب به قفل درب و پنجره ها حساس میشوند. بارها آنها را چک کرده و به راحتی به خواب نمیروند.
کندن موها
گاهی نیز دیده میشود که کودکان نشانه های عصبی خود را با کندن موی سر یا ابرو آشکار میسازند. این کودکان عصبی در تمامی نقاط سرشان طاسی به اندازه یک سکه سر مشاهده میشود. این مشکل مسئله بی اهمیتی نیست و در اسرع وقت نسبت به برطرف شدن آن میبایست اقدام شود.
کوبیدن سر به اجسام
والدین کمی دیده میشوند با دیدن این صحنه نگران نشده یا دست به عکس العمل نزنند. چرا که این وجود حاکی از اختلالات روانی و مشکلات عصبی کودک است. در صورتی که این مشکل تا سه سالگی کودک برطرف نشد باید تحت مشاوره و کنترل درآید. در این زمان باید بدانیم که چطور بچه را آرام کنیم.
انگشت شکستن
تماشای این حالت نیز برای پدر و مادرها و همچنین افراد دیگر آزار دهنده خواهد بود. برای حذف این عادت عبارت 《 چرا این کار را میکنی 》 و یا 《 نکن دیگه 》توقف کردن موقت است. برای حل این مشکل باید از راههای تشویقی، اموزشی و جایگزینی کمک بگیرید.
سخن نهایی
با مطالعه این مطلب میآموزیم که چطور بچه را آرام کنیم. علت گریه در کودکان در هر سنی متفاوت است. به همین دلیل روش های آرام کردن هر کودک نیز طبق سن و روحیات او متفاوت می باشد. در صورتیکه کودک شما با راهکارهای گفته شده آرام نشد می توانید مشکل خود را با خرید اسباب بازی دخترانه یا پسرانه حل کنید.
اگر وی علاقه ای به بازی کردن نشان نداد به شما پیشنهاد میکنیم که از آموزش های رایگان شازده کوچولو کمک بگیرید. سپاس از اینکه تا پایان این پست برای کسب اطلاعات بیشتر خود با ما همراه بودید.