مجله ی کودک

چگونه کودک را عادت دهیم خودش بخوابد

How to get the child used to sleeping on her own

امروزه نوع تربیت و مدت زمانی که پدران و مادران صرف رسیدگی به مسائل کودکان خود می‌کنند، متفاوت با دهه های اخیر است. مشکلات تربیتی زیادی وجود دارد که والدین می‌بایست با داشتن آگاهی کافی و حتی صرف هزینه آنها را حل کنند. تغییر عادت های نادرست  مانند مشکلات شبانگاهی یا صبحگاهی فرزندان جز این موارد می‌باشد. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی اسباب بازی فروشی شازده کوچولو به مسئله ی کودک را عادت دهیم خودش بخوابد می‌پردازیم. با همراهی ما در این موضوع اطلاعات جامع و کاملی را دریافت کنید.

تقریبا تمامی پدر و مادرها درگیر مشکلات خواب کودکشان هستند. فرستادن کودک به رختخواب و از آن مهمتر نگه داشتن او در آنجا از دغدغه های والدین است. در تحقیقاتی که دکتر دیوید هاسلام در کتاب خود به عمل اورد به نتایج جالبی دست پیدا کرد. او در کتابش نوشت یک چهارم کودکان دبستانی در هنگام خواب شبانه بیدار می‌شوند‌. علاوه بر این ۳۵ درصد از کودکان نیز علاقه ای ندارند تا زودتر از والدینشان به رختخواب بروند. مشکلاتی مانند: ترس از جدا خوابیدن، راه رفتن در خواب، کابوس های شبانه و … در کودکان و در هر خانه ای می‌توان مشاهده کرد.

عادت دادن کودک به این موضوع که خودش بخوابد، نیازمند انجام روش های ساده و یا گاها پیچیده می‌باشد. داشتن یک برنامه شبانه دقیق برای کودک به انجام این عادت کمک خواهد کرد. سعی کنید عادت های سالم خواب را در فرزند خود ایجاد کنید. به او یاد بدهید که خودش به تنهایی به اتاق  و رختخوابش برود. تقویت عدم وابستگی در کودک یکی از بهترین راهکارها برای رسیدن به موضوع کودک را عادت دهیم خودش بخوابد، می‌باشد. پیروی نکردن از یک سبک خواب سالم می‌تواند برای کودک دلبندتان مشکل ساز شود.

چگونه نوزاد خودش بخوابد؟

این موضوع که نوزادان دقیقا به اندازه نیازشان می‌خوابند، موضوعی غیرقابل انکار است. آنها یک ساعت بیولوژیکی درونی دارند، به صورتی که به طور خودکار الگوی خواب نوزدان تنظیم را می‌کند. البته این موضوع نیز کاملا واضح است که در ابتدا الگوی خواب انها با والدینشان مطابقت ندارد. این توقعی زیاد است که ما در ابتدا بخواهیم که او خوابش با ما تنظیم کند. نوزاد در بدو تولد مدت زمانی را نیاز دارد تا با برنامه های دنیای اطرافش آشنا شود. آنها فرق بین روز و شب را تشخیص نمی‌دهند. نوزادان به طور طبیعی حدود ۱۶ ساعت در طول شبانه روز می‌خوابند. اولین راه حل برای اینکه نوزاد خودش بخوابد، داشتن مکان اختصاصی برای خوابیدن است.

این مکان مخصوص، می‌تواند گهواره یا تختخواب او باشد. برای زیباتر شدن اتاق از عروسک خرگوش آنجل اورجینال استفاده کنید.

عروسک خرگوش آنجل

حتی یک تشک کوچک در کنار یک اتاق ساکت و آرام می‌تواند به مکانی قابل اطمینان برای نوزاد تبدیل شود. دمای اتاق نیز تاثیر زیادی در به خواب رفتن نوزاد دارد. دمای مناسب برای او دمایی که نه سرد و نه گرم است. نور مناسب نیز جز مواردیست که تاثیر بسزایی در به خواب رفتن نوزاد خواهد داشت. در هنگام خواب نور چراغ را کم کرده و نوزاد را در آغوش بگیرید. تا او کامل به خواب نرفته او را رختخوابش گذاشته تا در هنگام خواب به آغوش شما عادت نکند.

گریه نوزاد قبل از خواب

عده ای از نوزادان قبل از خواب گریه کرده و بد خلق می‌شوند. علت عمده این گریه ها به علت قولنج( دل پیچه) است. معمولا از بدو تولد تا حدود سه ماهگی این دل دردها ادامه خواهد داشت. چندین راه کار برای حل این موضوع وجود دارد:

پیچاندن کودک مانند قُنداق

نوزاد خود را در یک ملحفه یا پتو محکم بپیچانید. برای خواباندن او را به پهلو در تختخواب و یا گهواره قرار دهید. اطراف نوزاد را با پتو یا حوله لوله شده پر کنید. اون با این کار احساس آرامش و امنیت بیشتری خواهد داشت.

تکان دادن نوزاد

این روش یکی از اصلی ترین راهها برای ساکت کردن نوزاد می‌باشد. او را حرکت داده و راه ببرید و یا در گهواره گذاشته و تکان دهید.

استفاده از ساک مخصوص

هنگامی که نوزاد تازه به دنیا آمده بد خلقی می‌کند، بهتر است او را در ساک مخصوص نوزاد قرار دهید. آغوش بند نیز یکی از ابزارهای مناسب برای آرام نگه داشتن فرزندتان می‌باشد. مزیت استفاده از این وسیله کاربردی این است که هم کودک آرام شده و هم شما به کارهای عقب افتاده خود می‌رسید.

برطرف کردن دل پیچه

اگر از قولنج کردن نوزاد مطمئن هستید، او را روی شانه خود گذاشته و به آرامی به پشت او ضربه بزنید. اگر خودتان نیز خسته شده اید می‌توانید نشسته پاهایتان را دراز کرده، نوزاد را به پشت خوابانیده و مالش دهید. این کار را با دست و به آرامی و حوصله انجام دهید.

استفاده از موسیقی ملایم

امروزه تاثیر آهنگ های ملایم بر آرامش بر هیچکس پوشیده نیست. یک موسیقی آرام گذاشته و سعی کنید نوزاد را با این صدا به آرامش برسانید تا به خواب برود.

قرار دادن پای نوزاد در آب ولرم

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که آب نیز در روش موثر در بیقراری کودک دارد. اگر می‌توانید از یک دوش آب ولرم در این مواقع کمک بگیرید تا نوزاد قبل از خواب بی‌قراری نکند.

روتین خواب کودک

داشتن یک روتین خواب برای کودکان باعث می‌شود تا آنها به عادت های مناسبی در این زمینه برسند. این عادت ها در زمان حال و آینده فرزندان موثر می‌باشد. اولین و مهم ترین کار برای داشتن روتین خواب یا اینکه کودک را عادت دهیم خودش بخوابد، مشخص کردن زمان است. یک زمان مشخص را برای خوابیدن کودک در نظر گرفته و به آن نیز پای بند باشید. در این زمینه او را تشویق کرده و در صورتی که در ساعت تعیین شده به رختخواب رفت، به او جایزه بدهید. خرید عروسک دلخواهش می‌تواند پاداشی مناسب و جذاب برایش محسوب شود. البته در این موضوع جانب اعتدال را نیز رعایت کنید.

عروسک دخترانه

اگر به هر دلیلی یک شب کودک راس ساعت نخوابید سخت گیری نکنید. کتاب خواندن یکی از روتین های خواب برای کودکان است. از کودک خود بخواهید تا کتاب مورد علاقه اش را انتخاب کرده تا پیش از خواب برایش بخوانید. پخش ترانه و لالایی ها پیش از خواب نیز از موارد دیگریست که بهتر است به عنوان روتین خواب در هر شب استفاده شود. توجه به نکات بهداشتی مانند مسواک زدن نیز از ضروریات می‌باشد. نوازش و احساس امنیت دادن به کودک پیش از خواب می‌تواند زمانی مناسب برای ایجاد محبت بیشتر بین شما باشد. دعا کردن پیش از خواب نیز یکی از عادت های پسندیده و مناسب برای روتین خواب کودک به حساب می‌آید.

خواب سبک کودک یک ساله

یکی از مشکلات انرژی گیر احتمالی برای والدین، خواب سبک کودک است. پدران و مادران با حرکت مداوم دست و پا در حین خواب نگران بیدار شدن او هستند. گاها نیز چشم های کودک نیمه باز است گویی در حال دیدن چیزی می‌باشد. در برخی مواقع هم با شنیدن صدای بسیار کم نیز از خواب بیدار می‌شود. تمامی این موارد نشان می‌دهد کودک شما خوابی سبک دارد. اما جای نگرانی نیست زمان برطرف کننده این مشکل است. با بیشتر شدن سن کودک این مورد برطرف خواهد شد. انتظار نداشته باشید که یک شبه این مسئله حل شود. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که نوع خوابیدن هر فرد با فردی دیگر متفاوت است. عده ای از افراد خوابی عمیق داشته و در هر شرایط و موقعیتی به راحتی به خواب می‌روند.

سبک بودن خواب کودکان دلایل متعددی دارد. یکی از این علت ها نبود ساعت منظم خواب و بیداری در بین خانواده است. از دلایل دیگر که می‌توان به آن اشاره کرد مکان مناسب می‌باشد. کودکانی که در معرض نور زیاد و یا سروصداهای مزاحم هستند، معمولا خوابی سبک دارند. ضروریست که مکان خواب کودک کاملا آرام باشد. مکان هایی با نور بسیار کم یا تاریک برای خواب فرزند خود انتخاب کنید. اگر کودکتان دختر است می‌توانید با خرید عروسک دخترانه خواب عمیق تری را برای او فراهم نمایید.

خرید عروسک دخترانه خرگوش

تحقیقات نشان داده کودکانی که در هنگام خواب عروسکی را در آغوش میگیرند حس امنیت و ارامش بیشتری دارند. عروسک های پولیشی بهترین انتخاب برای کودکان یک سال هستند.

چیکار کنیم بچه روی پا نخوابه

مسئله روی پا خوابیدن کودک مانند موضوع کودک را عادت دهیم خودش بخوابد چالش برانگیز است. چرا که این دو مورد از عادت های نادرستی ناشی می‌شود که برطرف کردن آن نیز کمی سخت خواهد بود. این مسئله را میتوان از ابعاد روانشناختی و پزشکی بررسی کرد. اگر کودک شما به روی پا خوابیدن عادت کرده احتمالا از یک اضصراب و یا استرس رنج می‌برد. احساس عدم امنیت باعث می‌شود که او بخواهد به شما نزدیک تر باشد.

پیدا کردن یک جایگزین جذاب به جای پا برای خواب کودک نیز روش های موثر است. اتاق کودک را برایش چشمیگر و دوست داشتنی کنید. از رنگ ها و وسایل دلخواه او استفاده نمایید. تختخوابش را وسیله تشویق او برای انتخاب کردن محل خوابش قرار دهید. از اسباب بازی های جدید و خوش رنگ در این زمینه کمک بگیرید. او را در تخت خود خوابانده و کتاب ها قصه را برایش بازخوانی کنید. اگر روش های انجام شده مفید واقع نشد، از مشاوره کمک بگیرید.

آموزش بازی کردن کودک در رختخواب

در برخی از اموزش ها کودک نمی‌تواند تا زمان تعیین شده از رختخواب خود بیرون بیاید. در این شرایط می‌بایست شما از قبل روش هایی را به کودک خود آموزش دهید. می‌توانید یک اسباب بازی امن و جذاب را در کنار بالش او گذاشته تا با آن مشغول شود. عکس های مورد علاقه کودک را در آلبومی جمع اوری کرده تا با آنها سرگرم شود. می‌توانید یک آینه نشکن و بی خطر را روی تخت کودک گذاشته تا با مشاهده کردن خود در آینه مشغول شود.

یک ساعت اسباب بازی آموزشی برایش تهیه کنید. ساعتی را که اجازه خارج شدن از تختش دارد را نیز به او اموزش دهید. او می‌تواند آن ساعت را با ساعت نصب شده بر روی دیوار تطبیق دهد. این روش ها برای کودکانی که عادت به بیدار شدن زودتر از موعد مقرر دارند، کارساز می‌باشد. در برخی مواقع  کودک در حین بازی در تخت خسته شده و مجددا به خواب می‌رود.

کودکانی که به رختخواب نمی‌روند

مقاومت کودکان در برابر به رختخواب رفتن، دلایل گوناگونی دارد. ترس از تاریکی یا بیدار نشدن به موقع از دلایل شایع این مقاومت است. مطمئنا با برقراری قوانین مربوط به خواب این مشکل نیز حل خواهد شد. برای حل این مسئله موارد زیر را به کار ببرید:

زمان مشخصی را برای خوابیدن مشخص نمایید.

از چیزهایی که به فرزند دلبندتان آرامش می‌دهد، به نفع خود استفاده کنید.

یک برنامه شبانگاهی تعیین کنید.

راجع به ترس ها و نگرانی های کودک با او صحبت کنید.

با بی‌قراری کودک خود کنار بیایید.

همکاری او را تقویت نمایید.

این همکاری را با پاداش شبانه مضاعف کنید. این تشویق می‌تواند تماشای یک برنامه تلویزیونی یا یک خوراکی ویژه قبل از خواب باشد. توجه داشته باشید که این نکات به ظاهر کوچک می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

جدا خوابیدن کودک 7 ساله

یکی از مشکلاتی اغلب والدین با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، در ارتباط با خوابیدن کودک است. برخی از فرزندان نمی‌توانند  عادت نادرست در کنار والدین خوابیدن را کنار گذاشته و به تنهایی بخوابند. این مسئله زمانی مشکل ‌ساز می‌شود که کودک به تدریج بزرگتر شده ولی همچنان در این وابسته باقی مانده است. در این بخش تصمیم داریم راهکارهایی را برای حل این مسئله در کودکان بیان کنیم. انجام راه‌حل‌های زیر نیازمند آگاهی، صبر و حوصله بوده و استمرار لازم دارد. بنابراین برای رسیدن به یک نتیجه رضایت بخش از این روش‌ها استفاده نمایید:

از ابتدا جلوی این عادت را بگیرید

برای اینکه کودک شما به این موضوع عادت نکند، بهتر است از زمان مشخص شده‌ای که نیاز است فرزندتان تنها بخوابد به او اجازه خوابیدن با خود را ندهید. چرا که تبدیل به عادت شده و برطرف کردن آن شما را دچار مشکلات متعددی خواهد کرد. اگر کودک اظهار ترس یا نگرانی دارد، موضوع را بررسی کرده مجددا او را به خوابیدن به صورت جداگانه ترغیب نمایید. البته استثناهایی نیز در این مورد وجود دارد، به طور در زمان‌های بیماری کمی از جدیت خود کم کنید. بهترین راه این است که شما مهمان اتاق فرزندتان شوید و تا بهبودی کامل در کنارش بمانید.

اتاق کودک را برایش دوست داشتنی کنید

در استفاده از این روش باید اتاق کودک را برایش جذاب و جالب کنید. این کار نیازمند صرف هزینه‌ای بالا نبوده و با کمی خلاقیت می‌توانید فرزند خود را نسبت به اتاقش دلبسته نمایید. یک راهکار ساده و کاربردی در این زمان‌ها استفاده از عکس‌هایی است که کودک به آن علاقمند است. می‌توانید عکس‌های مورد علاقه کودک را پیرینت رنگی گرفته و قسمتی از دیوار اتاقش به این تصاویر دلخواهش اختصاص دهید. داشتن یک ریسه و چراغ خواب‌ کیوت و جذاب نیز انگیزه‌ای برای ماندن او در اتاق خودش خواهد بود. تغییر دکوراسیون اتاق با توجه به سلیقه و علاقمندی‌های کودک از دیگر روش‌های مفید در این زمینه است.

می‌توانید کودک خود را به فروشگاه کالای خواب برده و یک رو تختی بسیار جذاب برایش خریداری نمایید. چند ساعتی را برای تغییر دکوراسیون اتاقش گذاشته و در تمامی مراحل از نظرات او استفاده کنید. ایده‌های متنوعی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید با در نظر گرفتن روحیات فرزندتان، به مرحله اجرا درآورید.

به کودک جایزه بدهید

در این روش فرزند خود را به تنهایی خوابیدن تشویق کنید و جایزه‌ای برای او در نظر بگیرید. تحسین و تحت تاثیر قرار دادن کودک، روشی موثر و مفید خواهد بود. حتما به او بگویید که چقدر به او افتخار می‌کنید. در هنگام روز او را مود توجه و نوازش قرار دهید. اگر فرزندتان جز کودکانی بوده از بدو تولد تا هفت سالگی در کنار شما خوابیده، باید برای از بین بردن وابستگی او از جایزه‌ها استفاده نمایید. بنابراین یک جدول امتیازدهی تهیه کنید و تمامی شب‌هایی را که در رختخواب خود خوابیده ثبت کنید. در پایان برای امتیاز‌های جمع شده پاداشی در نظر بگیرید. ایده‌های زیادی برای تعیین جایزه وجود دارد، از جایزه‌های مادی تا کارهای مورد علاقه‌ای که دوست دارد. این پاداش می‌تواند دیدن کارتون مورد علاقه، سپری کردن یک روز با دوستش در خانه و یا خرید اسباب بازی مورد علاقه خود باشد.

سخن نهایی

در این پست آموزشی به موضوع (چگونه کودک را عادت دهیم خودش بخوابد) پرداختیم. شاید عجیب به نظر برسد اما روش‌های تصحیح خواب باید از همان نوزادی آغاز شود. البته به شما پیشنهاد میکنم که در این زمینه عجول نباشید و با کمی صبوری برای تنظیم خواب کودک برنامه ریزی کنید. با مطالعه این مطلب خواهید دانست که گریه نوزاد قبل از خواب چه دلایلی دارد و چگونه می‌توان او را آرام کرد. ما به شما ۶ راهکار ارائه دادیم که با استفاده از آن بتوانید نوزاد خود را آرام سازید.

مواردی همچون قنداق کردن نوزاد، تکان دادن نوزاد، ساک مخصوص نوزاد،‌ توجه به رفع دل پیچه، کمک گرفتن از موسیقی ملایم و استفاده از آب ملایم برای قرار دادن پای نوزاد، بسیار موثر است. در بخش های مربوطه می‌توانید توضیحات لازم را مطالعه کنید. همچنین در ادامه با سبک خواب کودک و روتین خواب او آشنا خواهیم شد. خوشحال می‌شویم که سایت شازده کوچولو را در شبکه‌ های اجتماعی خود به دیگر مادران و پدران نیز معرفی کنید. چرا که در شازده کوچولو با نکات بسیار زیادی در حوزه سلامت، بازی و روانشناسی کودک آشنا می‌شوید. هر یک از این اطلاعات نیز می‌تواند برای یک شخص ضروری و مفید باشد. سپاس از همراهی شما تا پایان این پست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *