مجله ی کودک

بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی

بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی

درود بر همراهان فروشگاه اسباب بازی فروشی آنلاین شازده کوچولو. در مطالب امروز تصمیم داریم بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی را مورد بررسی قرار دهیم. کودکان در سنین ۶ سالگی به بعد وارد مرحله جدیدی از زندگی می‌شوند. آنها تقریبا به استقلال نسبی رسیده‌اند و قرار است که وارد محیط‌های آموزشی شوند. اما همچنان نقش بازی پررنگ بوده و مدت زمانی را باید در طول روز به آن اختصاص دهند. به طور کلی بازی‌ها نقش مهم و تعیین کننده‌ای در زندگی کودکان دارند. آنها از طریق انجام فعالیت‌هایی مانند انواع بازی‌ها، مهارت‌های جسمی و حرکتی خود را تقویت می‌کنند.

 علاوه بر این به افزایش مهارت‌های ذهنی، عاطفی و ارتباطی کودک در این زمینه کمک خواهد شد. همانطور که می‌دانید رشد خلاقیت و افزایش قوه تخیل نیز با انجام بازی‌های مختلف در کودک توسعه خواهد یافت. بنابراین ضروریست تا این فعالیت مهم را در فرزند خود به صورت آگاهانه تقویت نمایید. از آنجا که کودک در دوران پیش از دبستان باید آمادگی قرار گرفتن در محیط آموزشی مدرسه را داشته باشد، مهارت‌های یادگیری نیز باید در او گسترش یابند. بنابراین انواع بازی‌های آموزشی و فکری زمینه ساز ایجاد تحولات ذهنی در او خواهد بود. در بخش‌های بعدی به صورت کامل به بررسی بازی‌های مفید برای کودکان در این سنین خواهیم پرداخت. پس تا پایان این پست آموزشی با ما همراه شوید.

بازی‌های مفید برای کودک ۶ ساله

یک کودک در سنین ۶ سالگی توانایی‌های انجام بسیاری از کارها را خواهد داشت. والدین در بین انواع فعالیت‌ها فیزیکی بهتر است بازی را به او آموزش دهند که مهارت‌های مهم را در او تقویت کند. در ادامه به معرفی بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی می‌پردازیم:

نقاشی کشیدن

یکی از فعالیت‌های سرگرم کننده و جذاب برای کودکان، کشیدن نقاشی می‌باشد. کودکان از سنین بسیار پایین و به محض اینکه مهارت‌های جسمی را فرا می‌گیرند، به انجام این کار علاقمند می‌شوند. آنها در ابتدا به شکلی تا مفهوم خطوطی تک رنگ و بی‌رمق را بر روی صفحه کاغذ می‌آورند. به مرور زمان این کار را با مهارت و علاقه بیشتری اجرا کرده و به صورتی هدفمند کشیده خواهد شد. نقاشی‌ها به نوعی بازی محسوب می‌شوند چرا که جنبه سرگرمی داشته و مهارت‌های مختلفی را در کودک تقویت خواهد کرد.

نقاشی کشیدن کودک

نقاشی کشیدن کودک

 در نظر داشته باشید که نقاشی علاوه بر وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان، به نوعی بازی درمانی به شمار می‌آید. کودک در زمان نقاشی کشیدن درونیات و احساس خود را بر صفحه کاغذ می‌آورد. بنابراین والدین آگاه می‌توانند از مسائل درونی فرزند خود آگاه شده و برای مشکلات احتمالی اقدام نمایند. پس می‌توان گفت همانطور که خرید اسباب بازی دخترانه یا پسرانه کودکان را سرگرم می‌کند، نقاشی‌ها نیز جز بازی‌هایی هستند که برای کودک بسیار مفید می‌باشد.

بازی‌های کلامی

از راه‌کارهای مهم و بسیار مفید در یادگیری، انجام بازی‌هایی است که با صحبت و زبان در ارتباط می‌باشد. با توجه به اینکه یک کودک در آینده نیازمند ارتباطات کلامی است، باید این مهارت در او تقویت شود. بنابراین این نوع بازی به فرزند شما در سنین ۶ سالگی کمک می‌کند تا پیش از ورود به مدرسه و محیط‌های اجتماعی این مهارت‌ را توسعه دهد. بازی‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم جز بازی‌های کلامی هستند:

بازی های کلامی کودک

بازی های کلامی کودک

  • بازی تکرار کلمات هم آوا: این بازی قدیمی و جذاب به فرزندتان کمک می‌کند تا توانایی گفتاری خود را تقویت کند. برای اینجام این بازی کلمات مشابهی را در کنار هم قرار داده و تبدیل به جمله‌ای سخت می‌شود که کودک باید آن را به تعداد تکرار کند. مانند: «قوری گل قرمزی» برای هیجان بیشتر بهتر است این بازی به صورت گروهی و با مشخص کردن برنده و بازنده انجام شود.
  • قصه گویی: یک بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی نیز می‌تواند قصه‌گویی باشد. از روش‌های سرگرم کننده و بسیار موثر که از قدیم الایام تا کنون بسیار رواج داشته نیز داستان گویی است. بزرگترها هم با شنیدن نام قصه، تمامی خاطرات دوران کودکی برایشان تداعی می‌شود. قصه‌گویی نیز به نوعی سرگرمی محسوب شده و تاثیرات مثبت فراوانی را برای فرزندان به دنبال خواهد داشت. چرا که علاوه بر تقویت کلامی، قوه تخیل کودک را افزایش می‌دهد.
  • کامل کردن جملات: این بازی جذاب و هیجان انگیز می‌تواند علاوه بر تقویت ارتباطات کلامی، لحظات شادی را برای کودک رقم بزند. چرا که با آزادی انتخابی که کودک برای ادامه جمله دارد، خنده و شادی را به همراه می‌آورد. والدین می‌توانند یک جمله را با چند کلمه شروع کرده و در ادامه از کودک بخواهند که آن را تکمیل نماید. بی‌ربط بودن ادامه جمله نیز خود عاملی برای خنده و سرگرم کردن به حساب می‌آید.

بازی‌های حرکتی

اگر می‌خواهید بازی را برای کودک خود انتخاب کنید که مهارت‌های فیزیکی و بدنی در او تقویت شود، این نوع از بازی‌ها بسیار کمک کننده می‌باشند. بازی‌های حرکتی زیادی وجود دارند که نیاز به اسباب بازی نداشته و ساعتها کودک با آنها مشغول می‌شود. در ادامه چند بازی‌ حرکتی را معرفی می‌کنیم:

  • توپ بازی: بازی کردن کودکان با توپ وسیله‌ای برای رشد، خلاقیت و تفریح آنها می‌باشد. این بازی پرطرفدار و محبوب در لیست بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی قرار دارد. در نظر داشته باشید که هماهنگی و به تعادل رسیدن اعضای بدن از ویژگی‌های بارز بازی با توپ است. البته غالبا علاقمندان به این بازی بیشتر پسران بوده و دختران با توجه به روحیات متفاوت به بازی با عروسک علاقه دارند. والدین می‌توانند با خرید عروسک باربی که از محبوبیت بالایی برخوردار است، این نیاز را در فرزند خود برطرف نمایند.
عروسک باربی چشم درشت

خرید عروسک باربی دست و پا مفصل

  • طناب بازی: در این نوع بازی تنها وسیله مورد نیاز یک طناب است. انتخاب نوع طناب بازی بسته به روحیات کودک متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال کودکانی که به بازی‌های انفرادی علاقمند می‌باشند، به تنهایی می‌توانند طناب بازی کنند. در نقطه مقابل نیز برخی از کودکان به بازی‌های گروهی علاقه داشته و دوست دارند زمانی را به بازی‌های جمعی اختصاص دهند. در نظر داشته باشید که طناب بازی به صورت گروهی یا با حضور چند نفر، روحیه مشارکتی را در کودک تقویت خواهد کرد.
  • بازی با حلقه: این نوع بازی یا بهتر بگوییم ورزش توانایی‌های فیزیکی کودک را بهبود می‌بخشد. اگر فرزندتان با وزنی بالا دارد، استفاده از حلقه بازی در کاهش وزن او تأثیر زیادی خواهد داشت.

انواع بازی در طبیعت برای کودکان ۶ ساله

یکی از بازی‌های مفرح و خاطره‌انگیز برای کودکان بازی و گشت و گذار در طبیعت است. کودک در ارتباط با طبیعت تجربیات جدیدی به دست آورده و انرژی بالایی را از این مکان دریافت می‌کند. بازی‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم به سرگرم شدن کودکان در طبیعت کمک می‌کند:

دوچرخه سواری

با افزایش توانایی و رشد جسمی کودک، وجود یک دوچرخه در هر خانه‌ای از ضروریات است. چرا که این بازی یا بهتر بگوییم فعالیت ورزشی، در افزایش تعادل و تقویت عضلات کودک موثر خواهد بود. در نظر داشته باشید کودکانی که از سنین پایین دوچرخه سواری را جز فعالیت‌های روزانه خود قرار می‌دهند، نسبت به همسالان خود از سلامتی جسمی بیشتری برخوردارند. علاوه بر این افزایش اعتماد به نفس و تقویت استقلال طلبی در آنها باعث می‌شود تا در آینده موفقیت‌های زیادی را به دست بیاورند. قرار گرفتن در محیط طبیعت به علاوه انجام این بازی مفرح به حفظ سلامت روانی کودک کمک زیادی خواهد کرد. بنابراین دوچرخه سواری یکی از بهترین بازی‌هایی است که کودک می‌تواند در طبیعت یا فضاهای آزاد انجام دهد.

دوچرخه سواری کودک

دوچرخه سواری کودک

 بازی با بادبادک

این بازی نیز از زمان‌های دور تا کنون بسیار رواج داشته و جز بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی قرار می‌گیرد. در گذشته‌ای نه چندان دور فرزندان ما با ساخت و سپس هوا بردن بادبادک بسیار سرگرم می‌شدند. بادبادک را می‌توان با یک کاغذ،چند تکه حصیر، مقداری چسب و نخ درست کرده و در هوا پرواز داد. داشتن خلاقیت و ایده‌های جدید در ارتباط با این وسیله جذاب کودک را سرشوق آورده و لحظات فراموش نشدنی را برایش رقم می‌زند. به طور کلی بازی با بادبادک مهارت‌های حرکتی و حسی فرزندان را تقویت می‌کند. ضمنا از همراهی خود در کنار فرزندان در مراحل ساخت و هوا کردن بادبادک غافل نشوید. چرا که تمامی کودکان دوست دارند که حضور گرم والدین را در کنار خود حس کرده و جذابیت بازی برایشان دو چندان خواهد شد.

بادبادک بازی کودک

بادبادک بازی کودک

جمع کردن اشیا

از فعالیت‌های جذاب و آموزنده که به کودکان در کسب تجربیات مختلف کمک می‌کند، بازی در طبیعت است. والدین می‌توانند با رفتن به طبیعت و انتخاب یک فعالیت سرگرم کننده برای فرزند خود مهارت‌های زیادی را به او آموزش دهند. کودکان با قرار گرفتن در این مکان‌ها حیوانات، گیاهان و جانوران زیادی را شناسایی می‌کنند‌. بزرگترها می‌توانند کودک را به طبیعت برده و بازی‌های زیادی را به کودک معرفی کنند.

به طور مثال از او بخواهید که برگ‌های مختلف را جمع آوری کرده و سپس درباره هر نوع از برگ‌ها اطلاعاتی را به دست آورند. جمع آوری برگ‌های متنوع و ساختن یک کلکسیون از آنها حتما برایشان جذاب و مفید خواهد بود. یا اینکه از او بخواهید سنگ‌های لب دریا یا رودخانه را جمع کند و پس از تحقیق درباره هر کدام یک مقاله راجع به آنها بنویسد. لازم به ذکر است که در زمان پیشنهاد هر بازی، علاقمندی‌ها و روحیات فرزند خود را نیز در نظر داشته باشید. چرا که قرار است او در ارتباط با طبیعت شاد، خوشحال و پرانرژی شود.

شن بازی

یکی از فواید بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی در طبیعت برای کودکان این است که می‌توانند تا حدی آزادی عمل داشته باشند. امروزه کودکان در محیط‌های بسته و کوچک محدود بوده و موانع زیادی برای بازی‌های مختلف وجود دارد. یکی از این بازی‌ها شن بازی می‌باشد که فواید آن بر تمامی والدین ثابت شده است. در حین بازی با شن کودک فرصت‌های زیادی را برای یادگیری و خلاقیت به دست می‌آورد. برای اینکه کودکتان خلاقیت بیشتری در این بازی داشته باشد، یک سطل، مقداری قالب و شن کش نیز همراه خود ببرید. برای افزایش مهارت‌های یادگیری به کودک در ارتباط با شن بازی، مفاهیم وزن، تعداد و … را نیز آموزش دهید.

شن بازی کودک

شن بازی کودک

ساختن یک قلعه یا ساختمان شنی نیز در این شرایط کودک را به بازی ترغیب خواهد کرد. یک عروسک دوست داشتنی مانند خرید خرس در کنار شن بازی، روحیه مشارکت و همدلی را در او تقویت می‌کند. برخی از کودکان علاقه‌ای به جمع همسالان و دوستان نداشته و ترجیح می‌دهند به صورت انفرادی بازی کنند. پس بهتر است به مرور زمان مهارت‌های جمعی را در او افزایش دهید. یک عروسک خرس می‌توانند در مراحل اولیه ایجاد این مهارت تأثیرگذار باشد. پس از آن آرام آرام یک دوست را با توجه به روحیات فرزندتان برای او انتخاب کنید.

عروسک خرس یک متری ارزان

عروسک خرس یک متری ارزان

آب‌بازی

شنا یا آب بازی یکی از تفریحات و بازی‌های مفید و آرامبخش برای کودکان است. در فصل تابستان کودکان خود را به طبیعت یا کنار دریا ببرید تا از این بازی هیجان‌انگیز لذت ببرند. این بازی را به می‌توان هم به صورت فردی و هم جمعی انجام داد. بی‌شک این گزینه پیشنهادی فرزند شما را نیز بسیار خوشحال خواهد کرد. توجه داشته باشید که آب بازی به تقویت مهارت‌های حرکتی کودکان کمک می‌کند. علاوه بر این سبب می‌شود تا انرژی ‌های اضافی در جسم کودک آزاد شود. بنابراین این بازی را هم در لیست بازی‌های مناسب در طبیعت بگنجانید.

آب بازی کودک

آب بازی کودک

سخن پایانی

در این پست آموزشی به صورت جامع و کامل راجع به موضوع بازی برای کودکان ۶ ساله بدون اسباب بازی صحبت کردیم. اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی از مطالب بالا را بیان کنیم، باید به بازی‌های مفیدی که برای کودک در این سنین مناسب است،اشاره داشته باشیم. بازی‌هایی برای کودکان مفید واقع می‌شود که مهارت‌های فیزیکی و ذهنی را در کودک تقویت کند. مانند بازی‌های حرکتی، کلامی و بازی در فضای باز و طبیعت. نقاشی کردن نیز جز سرگرمی‌های مناسبی است که مهارت‌های جسمی و ذهنی را در کودک افزایش خواهد داد.

 در انتخاب نوع بازی باید به سن و جنسیت او توجه کرده و علاقه و روحیات او را نیز در نظر بگیرید. همچنین بازی‌هایی که در این گروه سنی می‌توان در طبیعت آنجا داد شامل: دوچرخه سواری، بادبادک بازی، شن بازی، آب بازی، جمع کردن اشیا در طبیعت می‌باشد. در پایان اگر چالش یا سوالی در این زمینه دارید، از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همکاران ما در اسرع وقت به شما همراهان گرامی خواهند داد. در صورتی که از مطالعه این پست آموزشی لذت بردید، خوشحال می شویم که فروشگاه اسباب بازی فروشی آنلاین شازده کوچولو را از طریق شبکه های اجتماعی به دیگران معرفی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *