مجله ی کودک

نشستن نوزاد چهار ماهه

نشستن نوزاد چهار ماهه

پست آموزشی امروز فروشگاه اسباب بازی فروشی آنلاین شازده کوچولو راجع به نشستن نوزاد چهار ماهه می‌باشد. تماشای رشد نوزادان برای والدین تجربه‌ای لذت بخش است. چرا که آنها هر روز پیشرفت چشمگیری را مشاهده می‌کنند. در ابتدا غلتیدن، تکان دادن دست و پا، استفاده از دستها، نشستن، خزیدن و در نهایت راه رفتن‌. تمامی این موارد در شش ماه نخست زندگی کودک اتفاق افتاده و در مراحل بعدی نیز هماهنگی و مهارت‌های بیشتری را به دست خواهد آورد.

اما این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که تکامل در تمام کودکان با سرعتی یکسان نخواهد بود. بنابراین نباید انتظار داشت که کودک هر مهارتی را در زمانی معین فرا گیرد. یکی از این مهارت‌ها مربوط به نمودار رشد جسمانی و تکاملی او می‌باشد. نشستن کودک نیز در بازه‌های زمانی مختلف متفاوت بوده و کودکان معمولا در سنین یک سالگی می‌توانند به صورت نامحدود مهارت نشستن را کامل کنند. در بخش‌های بعدی مطالب مفیدی را درباره نشستن کودک بیان می‌کنیم.

جدول زمانی نشستن نوزاد

همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، نمودار گام‌های رشد و تکامل کودکان به یکدیگر متفاوت است. کودک شما می‌تواند هر چیزی را زودتر یا دیرتر از سن میانگین داده شده در نمودار بیاموزد. گاها نیز این امکان وجود دارد که مهارت‌های جسمی در یک زمینه را کندتر از زمینه‌های دیگر خواهد آموخت. در ادامه حرکات جسمانی نوزاد را از یک ماهگی تا دوازده ماهگی را بررسی می‌کنیم:

یک ماهگی

در حالی که سرش به یک سمت قرار گرفته به پشت می‌خوابد. در صورتی که بخواهید او را در حالت نشسته قرار دهید، سر کودک به جلو می‌افتد. همچنین پشت او در این حالت منحنی کاملی را تشکیل می‌دهد. همچنین اگر او را روی سطحی سفت بایستانید، می‌تواند پاهایش را به زمین بفشارد. خواهید دید که او بدنش را راست میکند و به صورت مداوم حرکات مربوط به بازتاب قدم برداشتن را انجام می‌دهد.

کودک یک ماهه

کودک یک ماهه

چهار ماهگی

در این بخش به صورت ویژه موضوع  نشستن نوزاد چهار ماهه را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در این بازه زمانی در حالی که نوزاد سرش در امتداد بدنش است، می‌تواند به پشت بخوابد. او در این ماهها به شدت لگد می‌زند و اگر نوزاد را بنشانید، می‌تواند به مدت چند ثانیه سرش را سفت و پایدار بگیرد. در صورتی که او به دمر خوابیده باشد توانایی این را خواهد داشت که سر وسینه‌اش را کاملا بالا آورد. اگر دوست داشته باشید امتحان کنید که می‌تواند بایستد، زمانی که او را روی سطحی سفت قرار دهید، زانوهایش می‌لرزد.

علاوه بر اینها یک کودک چهار ماهه نسبت به صداها، حرکات هیجان انگیز و بازی‌ها واکنش نشان می‌دهد. در این ماهها با مشاهده اشیا و اسباب بازی‌ به وجد می‌آید. والدین می‌توانند با خرید اسباب بازی دخترانه یا پسرانه با توجه به جنسیت او، مهارت‌های دیداریش را تقویت نمایند. رنگ زرد جز رنگ‌های است که کودک در چند ماهگی او را تشخیص داده و به آن واکنش نشان خواهد داد. بنابراین در این بازه زمانی با خرید عروسک جوجه طلایی می‌توانید علاوه بر سرگرم شدن او، به رشد مهارت‌های دیداری او کمک نمایید.

عروسک جوجه طلایی اورجینال

عروسک جوجه طلایی اورجینال

شش ماهگی

یکی از نقاط عطف نوزادان مربوط به سن ۶ ماهگی آنها می‌باشد. چرا که بسیاری از مهارت‌های جسمی، حرکتی، شنیداری و دیداری در این بازه زمانی افزایش خواهد یافت. یک نوزاد شش ماهه وقتی به پشت خوابیده است، سرش را بالا می‌آورد. اگر تکیه‌گاهی داشته باشد، توانایی نشستن را خواهد داشت. در صورتی که والدین دستش را بگیرند، می‌تواند خودش را بالا بکشد. در این ماه مشاهده خواهید کرد که از جلو به پشت می‌غلتد. اگر او را در حالت دمر قرار دهید، سر و سینه‌اش را بالا می‌آورد. همچنین اگر روی سطحی صاف قرار گیرد، می‌تواند وزن خود را تحمل کند. اکثر کودکان در شش ماهگی بدن خود را به بالا و پایین می‌برند.

نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه

نه ماهگی

در بخش‌های قبلتر راجع به نشستن نوزاد چهار ماهه صحبت کردیم. اکنون حرکات جسمی یک کودک نه ماهه مانند نشستن او را مورد بررسی قرار می‌دهیم. به این نکته توجه کنید که در حالت عادی کودک نه ماهه می‌تواند به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به تنهایی روی کف اتاق بنشیند. همچنین او با غلتیدن یا خزیدن، خودش را بر روی زمین حرکت می‌دهد. او تمام تلاش خود را بکار می‌گیرد تا روی چهار دست و پا بخزد. در صورتی که تکیه‌گاهی را مشاهده کند، به آن چسبیده و خودش را بالا می‌کشد تا می‌ایستد. اما در ادامه او توانایی نشستن را نخواهد داشت. اگر والدین کودک در نه ماهگی او را در حالت ایستاده قرار دهند، می‌تواند با هر دو پایش قدم بردارد. با دست به دست کردن وسایل آنها را بررسی می‌کند.

نشستن نوزاد 9 ماهه

نشستن نوزاد 9 ماهه

اسباب بازی مناسب برای نه ماهگی کودک می‌تواند از بین اسباب بازی‌ها کوچک باشد. چرا که به راحتی در دستانش جا گرفته و با آن سرگرم می‌شود. عروسک‌های پولیشی نیز یکی از گزینه‌های مناسب برای این بازه زمانی کودک است. چرا که قطعات کوچک ندارد و سلامتی کودک به خطر نخواهد افتاد. خرید خرس در لیست اسباب بازی‌های قرار می‌گیرد که برای کودکان در هر سنی مناسب می‌باشد. بنابراین اگر قصد خرید یک اسباب بازی بی‌خطر، بدون حساسیت و بسیار و جذاب و سرگرم کننده را دارید از این گزینه غافل نشوید. سعی کنید بهترین در هنگام خرید این عروسک دوست داشتنی کیفیت و اندازه آن را در نظر بگیرید. مزیت خرید اسباب بازی با کیفیت این است که علاوه بر تضمین سلامت کودک، می‌تواند با حفظ ظاهری زیبا به عنوان یک یادگاری از دوران کودکی برایش باقی بماند.

خرید عروسک خرس اورجینال

خرید عروسک خرس

دوازده ماهگی

اگر بخواهیم یک کودک در سنین یک سالگی را از نظر حرکات جسمانی و نشستن بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که ساعتها می‌تواند به راحتی بنشیند. بر عکس آن  زمانی بود که نشستن نوزاد چهار ماهه امکانپذیر نبود. در سن دوازده ماهگی فرزندتان تبدیل به وروجکی شده است که به سرعت می‌خزد. تقریبا در حال رسیدن به استقلال نسبی است و می‌تواند خودش را به حالت ایستاده بکشد. دستش را به وسایل و دیوار گرفته و پهلو به پهلو راه می‌رود. اگر یک دستش را هم بگیرید توانایی راه رفتن را خواهد داشت. گاها نیز والدین کودک مشاهده می‌کنند که برای لحظاتی به تنهایی ایستاده یا راه می‌رود. دیدن این صحنه برای هر پدر و مادری بسیار لذت بخش و فراموش نشدنی خواهد بود. گاهی نیز اسباب بازی‌های اطراف خود را به عمد می‌اندازد تا جلب توجه کرده و دیگران نیز سرگرم شوند.

نشستن کودک 1 ساله

نشستن کودک 1 ساله

عوارض زود نشستن نوزاد

معمولا کودکان در شش ماه دوم تولد می‌توانند بدون تکیه‌ گاه بنشینند. با توجه به تحقیقات انجام شده بهترین زمان برای شروع نشستن کودک ۷ تا ۸ ماهگی خواهد بود. چرا که کودک در ابتدای فرآیند جسمی و حرکتی، توانایی کنترل سر و گردن را بدست خواهد آورد. در مراحل بعدی غلت  زدن و روی شکم خزیدن و در نهایت نشستن را تجربه خواهد کرد. بنابراین نشستن کودکان پیش از شش ماهگی زودتر از موعد مقرر است. پیش‌ نیاز این فرآیند آماده شدن ستون فقرات کودک برای نشستن می‌باشد.

البته در نظر داشته باشید که این زمان از کودکی به کودک دیگر متفاوت خواهد بود. فرصت دادن و عجله نداشتن برای نشستن کودک امری ضروری و مهم است. به این نکته توجه کنید که عضلات و ماهیچه‌های گردن کودک در ایجاد تعادل کودک تاثیرگذار می‌باشد. با این اوصاف کودک در فرآیند تکمیل و تقویت عضلات گردن و ستون فقرات به راحتی توانایی نشستن خواهد داشت. او پس از شش ماهگی بدون آنکه بیافتد و یا ستون فقراتش متحمل فشار شود می‌تواند زمان طولانی را در حالت نشسته باشد.

جدول زمانی نشستن نوزاد

یکی از تجربیات شیرین و لذت‌بخش برای والدین کمک به یادگیری نشستن در کودک است. با توجه به تفاوت‌های جسمی و توانایی‌های هر کودک، زمان نشستن هر یک متفاوت خواهد بود. بنابراین در این بازه زمانی صبر و آگاهی والدین بسیار مهم و ضروری می‌باشد. در ادامه این مطلب به بررسی چند راهکار برای کمک به کودک در نشستن، اشاره می‌کنیم:

راهکارهای کمک به کودک در نشستن

  • قرار دادن کودک بر روی شکم: بهتر است پیش از اینکه مهارت‌های نشستن را به کودک یاد دهید، از این روش کمک بگیرید. قرار دادن کودک بر روی شکم باعث می‌شود عضلات گردن و پشت او تقویت شود. در نظر داشته باشید که این کار به نشستن کودک در آینده کمک کرده و ضروری می‌باشد.
  • استفاده از حلقه ایستا: این روش مفید و کاربردی در آمادگی نشستن به کودک شما کمک می‌کند. به این صورت که کودک را در آغوش خود نگه داشته و آرام آرام او را به نشستن ترغیب کنید. مزیت استفاده از ابن روش این است که عضلات سر، گردن و تنه کودک تقویت می‌شود.
  • کمک گرفتن از تکیه‌گاه: یکی از راهکارهای دیگر که در این زمینه به فرزندتان کمک می‌کند، استفاده از یک تکیه‌گاه مانند بالش است. می‌توانید او را به دیوار تیکه داده و یا چند بالش در پشت و اطراف کودک قرار دهید. به این ترتیب تعادل کودک حفظ شده و تدریجا به نشستن به صورت مستقل عادت می‌کند.
  • بکارگیری تمرینات کاردرمانی: استفاده از تمرینات ساده‌ای مانند تشویق کودک به  نشستن برروی زانوها در تقویت عضلات او تاثیرگذار است. همچنین در این زمان می‌توانید او را تشویق کنید تا تعادل خود را حفظ کند.
  • استفاده از اسباب‌بازی‌ها: یکی از دیگر راههای کاربردی در این زمینه تشویق کودک به نشستن است. اسباب بازی‌ها بهترین انگیزه برای کودکان هستند، پس چند وسیله بازی جذاب را در اطراف او قرار دهید تا با آنها سرگرم شده و او را نشستن ترغیب نماید.
  • استفاده از لباس‌های آزاد و راحت: لباس‌ها تنگ و دست و پاگیر کودک را از حرکت و نشستن باز می‌دارد. بنابراین برای اینکه فرزند شما راحت‌تر بنشیند، از لباس‌های راحت و مناسب استفاده کنید.

جمع بندی نهایی

در پست آموزشی امروز به بررسی موضوع نشستن نوزاد چهار ماهه پرداختیم. نوزادان پیش از اینکه نشستن را تجربه کنند، در ابتدا غلتیدن، تکان دادن دست و پا را انجام می‌دهند. این فرآیند در شش ماه نخست صورت گرفته و در شش ماه دوم زندگی کودک، مهارت‌های جسمی و حرکتی او کامل خواهد شد. کودک زمانی‌ که برای نخستین بار می‌آموزد که در حالت نشسته تعادل خود را حفظ کند، به جلو خم شده و پاهایش را نیز از هم باز می‌کند. در نظر داشته باشید تا زمانی که فرزندتان کاملا نشستن را فرا‌گیرد، پشت او یک بالش قرار دهید. اسباب بازی‌های مناسب این سنین بیشتر انواع پازل‌های ساده و رنگارنگ است.

 در سنین بالاتر نوع اسباب بازی کودکان تغییر کرده و خرید عروسک باربی و اسباب بازی‌هایی شبیه به این کودک را به وجد می‌آورد. آنها عروسک‌های خود را به عنوان یک دوست و همراه همیشگی می‌دانند. به طور کلی عروسک و حیوانات عروسکی دوستان فرزندان شما هستند. برخی از کودکان دوست دارند همانطور که شما زندگی آنها را تحت کنترل دارید، آنها نیز عروسک‌هایشان را کنترل کنند.

عروسک باربی با وان حمام

عروسک باربی با وان حمام

در پایان مطالب امروز خوشحال می‌شویم که نظرات و سوالات خود را در بخش کامنت‌های این پست آموزشی قرار دهید. اگر شما نیز اطلاعات بیشتری در زمینه نشستن کودک دارید، با ما و دیگر مخاطبین اشتراک گذاری کنید. از همراهی شما تا پایان این مطالب سپاسگذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *